Soja en gewichtsmanagement

Waar vandaan: Culinair > Voeding en gezondheid > Soja en gewichtsmanagement

Soja en gewichtsmanagement

Het belang van een gezond gewicht
Zwaarlijvigheid is een echte epidemie die honderdduizenden mensen op aarde treft en het uiterste vergt van de gezondheidszorg in tal van landen. Zwaarlijvigheid hypothekeert immers de gezondheid. Overgewicht leidt bijvoorbeeld tot een minder energieke levensstijl en tast de levenskwaliteit aan.

De aantrekkelijkheid van soja
Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat soja een gunstige invloed kan hebben op het behoud van een gezond gewicht. Sojaproducten hebben namelijk een ideale samenstelling die past in een gezond en gevarieerd dieet en die ons welzijn kunnen bevorderen. Meer zelfs, sojaproducten zijn zo lekker dat ze al aan duizenden mensen bewezen hebben dat andere, gezondere eetgewoonten aannemen leuk en eenvoudig is.

Wie doet mee?
De wetenschap heeft de jongste jaren overtuigende bewijzen geleverd dat sojaproducten een belangrijke rol kunnen spelen in het behoudvan een gezond lichaamsgewicht.

gewichtsmanagementEen dieet waarbij de calorie-inname beperkt wordt, moet de nadruk leggen op gezonde producten rijk aan essentiële voedingsstoffen. Sojaproducten op basis van hele sojabonen die vervaardigd worden via natuurlijke productieprocessen zijn rijk aan hoogwaardige eiwitten, koolhydraten, vezels en andere belangrijke voedingsstoffen, zoals meervoudig onverzadigde vetzuren (omega-6), vitaminen en mineralen.

Onderzoek toont aan dat sojaproducten in een evenwichtig dieet met een lage glycemische lading de honger stillen met minder calorieën en het lichaamsvet beperken zonder de spiermassa aan te tasten. Dat alles maakt sojaproducten een onmisbare gezel in de strijd tegen overgewicht. Proef soja en u zult zien: het is een heerlijk product, zowel puur natuur als in uw lievelingsgerechten.

 

 

Bron: Alpro