SenNetRedactie

Moeiteloos op weg met de elektrische fiets

Vind jij het ook leuk om met meewind in de rug te fietsen? Op een elektrische fiets krijg je continu dat gevoel. Naast comfort, zijn ook de milieuvriendelijkheid en snelheid (tot 25 km/u) redenen om voor een elektrische fiets te kiezen. Alleen is zo’n fiets vaak duur in aankoop. Daarom biedt Lidl nu een budgetvriendelijke e-bike aan! Met een bereik van 140 km worden ook lange afstanden kinderspel. Meer info?

 • Eenzaam? In Gent haalt De Knoop je letterlijk uit je isolement

  Ouderen helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Hen uit hun isolement halen, ervoor zorgen dat ze thuis niet vereenzamen. Dat is de taak van De Knoop, het drukbezochte sociale centrum te Ledeberg. ‘Ik ben daar wreed content’, glimlacht Simone Simoens (91) die een dik jaar geleden opfleurde toen ze door Chantal Boone naar De Knoop werd ontvoerd. ‘Ik heb plots weer vriendinnen!’

 • Wanneer alcohol de pijn niet blust

  Steeds meer ouderen kampen met een alcoholprobleem. Een gewoonte die uit de hand gelopen is, troost zoeken, een leegte opvullen ... Redenen genoeg, maar drinken op leeftijd houdt grotere gezondheidsrisico’s in. Peter Catthoor van Familiehulp deelt zijn ervaringen en vertelt hoe zij senioren uit hun sociaal isolement halen.

 • Thuiszorg steeds belangrijker bij kanker

  Het aantal mensen met kanker neemt elk jaar toe. Daar zit onder andere de vergrijzing voor iets tussen. Tegelijkertijd daalt het risico om aan kanker te sterven en worden steeds meer oudere kankerpatiënten thuis verzorgd. Volgens Peter Catthoor van Familiehulp moet de thuiszorg daar in haar dienstenaanbod rekening mee houden.

Goesting om een écht Antwerps icoon beter te leren kennen?

Ontdek in de Stadsbrouwerij alles over Antwerpen als bierstad, de Belgische bieren en het complete brouwproces. Zet je lippen aan een De Koninck, Wild Jo en Tripel d’Anvers. Ga lekker shoppen of eten bij de verschillende smaakmakers op de site van de brouwerij. Klinkt als een goed gevulde en leuke daguitstap die zéker de moeite waard is, niet? Meer info.
 • Laat je niet ver(r)assen! Het belang van brandveiligheid

  Senioren raken minder vaak levend uit een woningbrand dan andere mensen. De kans dat in de woning van ouderen brand uitbreekt, is gemiddeld ook groter. Volgens Peter Catthoor van Familiehulp onderstrepen deze gegevens het belang van brandpreventie bij senioren.

 • Eenzaamheid bij ouderen: als de telefoon meeluistert …

  Dat meer dan de helft van de senioren zich eenzaam voelt, is helaas al lang geen nieuws meer. Gelukkig zijn er initiatieven om hieraan iets te doen. Peter Catthoor van Familiehulp vertelt onder andere over een recent project om via de telefoon eenzaamheid bij oudere mensen op te sporen.

 • Beweging: de beste vitaminekuur

  De zomerse temperaturen hebben spijtig genoeg al plaats gemaakt voor sombere wolken en regenbuien. Zijn vitaminekuren en voedingssupplementen zinvol om herfstkwaaltjes of een herfstdip te bestrijden? Peter Catthoor vertelt hoe men bij Familiehulp vooral gelooft in het positieve effect van lichaamsbeweging.

De Fab Four zijn terug: met korting naar The Beatles Revival

Bij een legendarische groep van wereldniveau als The Beatles hoort een even legendarische tribute band. The Beatles Revival is bijna een volledige kopie van de echte Beatles: hun look is perfect en ze klinken net zo authentiek als de echte Fab Four. Niet te missen dus! Dankzij SenNet en Neos kan jij extra voordelig naar het concert op 3 juni in Capitole Gent. Meer info en inschrijven?

Abonneer je gratis op SenNetMagazine!

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, leuke evenementen, interessante aanbiedingen, weetjes en tips. Lees boeiende artikels over lifestyle, gezondheid, geluk, psychologie, reizen, financiën, pensioenen, en veel meer! Kortom, alles waar jij van wakker ligt, komt aan bod!

Het kost je ... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Inschrijven

Zo eenvoudig is het!

Je e-mailadres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken?

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je snuisteren in de artikels die eerder verschenen zijn in SenNetMagazine? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Als je hieronder je e-mailadres invult, zal je SenNetMagazine niet meer in je mailbox ontvangen.