SenNetRedactie

Profiteer van bewezen bezetting op de dijk van Blankenberge

Waar wordt een vakantieverblijf beter verhuurd dan op de Zeedijk? Deze toplocatie zorgt ervoor dat Holiday Suites net dat stapje voor heeft op andere vastgoedinvesteringen. Kies voor een suite met zeezicht of zuidgericht terras en profiteer direct van het bewezen rendement. Bovendien geniet u van de zorgeloze uitbating van Holiday Suites, u hoeft zelf niets te doen. Al vanaf €139.000. Meer info.

 • Wie zorgt er voor de mantelzorger?

  Wist je dat 1 op de 5 Vlamingen mantelzorger is? Niet zelden gaat het om mensen op oudere leeftijd of mensen met een druk gezinsleven. Die extra verantwoordelijkheid heeft gevolgen voor hun welzijn en gezondheid. Peter Catthoor van Familiehulp adviseert mantelzorgers om tijdig professionele hulp te durven vragen.

 • Oud of niet oud: dat is de vraag!

  De beeldvorming over ouderen is vaak niet positief. Nochtans beschikken senioren over veel levenservaring en wijsheid die ze aan jongeren kunnen doorgeven. Maar wanneer ben je nu écht oud? En welke pijlers bepalen het welzijn op je oudere dag? Het zijn een paar thema’s die de Nederlandse communicatiespecialist Alet Klarenbeek aanreikt. Peter Catthoor van Familiehulp woonde haar presentatie bij en pikte er enkele interessante inzichten uit.

 • Lentemoeheid: speelt het zomeruur hierin een rol?

  Nu de lente eindelijk in het land is, zou je verwachten dat iedereen bruist van energie. Maar niks is minder waar. Veel mensen klagen deze dagen over vermoeidheid. De typische voorjaarsdip, in de volksmond ook gekend als lentemoeheid. Peter Catthoor van Familiehulp vraagt zich af in welke mate het zomeruur hierin een rol speelt.

Trek in groep naar Oostende: midweek 'Wat als we straks 100 worden?'

Zin om met een leuke groep naar Oostende te trekken? Een strandwandeling en uitwaaien op de zeedijk mogen zeker niet ontbreken, maar er staan nog heel wat pareltjes op het programma, zoals boeiende lezingen, muzikaal entertainment en heerlijk eten. Je verblijft 5 dagen in alle comfort in volpension in Vayamundo Oostende. Ook jij kan erbij zijn van 1 tot en met 5 april! Meer info en inschrijven?
 • Het belang van voldoende beweging bij dementie

  Mensen met dementie doen er goed aan om zoveel mogelijk te blijven bewegen. Zeker voor personen die met ernstige vormen van dementie te kampen hebben en bijvoorbeeld in een rolstoel zitten, is het belangrijk om de spieren voldoende soepel te houden. Peter Catthoor van Familiehulp vertelt het verhaal van een man die voor zijn vrouw een Duo-Mobiel heeft ontworpen.

 • Zorg dat je ook bij warm weer genoeg drinkt

  Heb jij de voorbije weken ook intens genoten van het warme zomerweer? Of is die hitte voor jou eerder een kwelling? Peter Catthoor van Familiehulp waarschuwt je om bij warm zomerweer zeker voldoende te drinken. Als je ouder wordt, heb je namelijk minder dorst, waardoor uitdroging om de hoek loert.

 • Heb jij nog tijd voor een lenteschoonmaak?

  Prikkelen die eerste warme zonnestralen jou om aan de grote lenteschoonmaak te beginnen? Nochtans vinden steeds meer mensen niet langer de tijd om hun huis grondig te poetsen. Familiehulp geeft je alvast enkele praktische en handige tips mee die je een handje kunnen helpen.

Met ‘Tree’ neemt zangeres Wendy Nazaré afscheid van haar oma

Krijgen de MIA-gelauwerde Angèle en Axelle Red straks het gezelschap van de Belgische Wendy Nazaré? Het zou kunnen, want muziekkenners voorspellen haar alvast een mooie toekomst. Met haar nieuwe single ‘Tree’ verwijst de Belgische Wendy naar de levensboom. 'In de videoclip zie je mijn dochtertje, maar ook mijn oma die vorig jaar is overleden.' De videoclip kan je hier bekijken.

Abonneer je gratis op SenNetMagazine!

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, leuke evenementen, interessante aanbiedingen, weetjes en tips. Lees boeiende artikels over lifestyle, gezondheid, geluk, psychologie, reizen, financiën, pensioenen, en veel meer! Kortom, alles waar jij van wakker ligt, komt aan bod!

Het kost je ... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Inschrijven

Zo eenvoudig is het!

Je e-mailadres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken?

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je snuisteren in de artikels die eerder verschenen zijn in SenNetMagazine? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Als je hieronder je e-mailadres invult, zal je SenNetMagazine niet meer in je mailbox ontvangen.